picture-26003
picture-26006SS
picture-26002SS
picture-26008SS
picture-26004SS
picture-2600

Spelend Bewegen

Paardencoaching voor kinderen


Het begeleiden van kinderen met behulp van pony's, om weer lekker in je vel te zitten en meer inzicht te krijgen in je talenten.

Hoe kun je deze kwaliteiten benutten in het dagelijks leven ?

Hoe ga je om met valkuilen?

Bewezen is dat de combinatie van kinderen en paarden een positieve invloed heeft op het kind. In de persoonlijke begeleiding ga ik uit van wat het kind wel kan, dat is de basis. Op een plezierige manier werk ik samen met kind en pony aan:


  • zelfvertrouwen
  • zelfstandigheid
  • concentratie
  • evenwicht
  • (faal)angst
  • motorische beperkingen


De activiteiten met de pony's vinden plaats in de natuur van Heeze aan de Zegge 18. Kinderen zijn welkom in de leeftijd vanaf 5 tot 12 jaar die extra begeleiding nodig hebben. Veiligheid staat voorop!


Samen met mijn pony's komen we door middel van oefeningen op of naast het pony, tot verbetering op het gebied van meer (zelf)vertrouwen, concentratie, sociale of evenwichtsproblemen, of een motorische achterstand. Dit gebeurt door een spelvorm, wandelen en poetsen met de pony. En daarnaast doen we ook evenwichtsoefeningen op de rug van het pony.


Samen kunnen we de doelen aanpassen en bespreken.

Het is géén paardrijles!

Paardenbegeleiding is op afspraak


een sessie van 1 uur kost 65 euro

De pony ontdekkingsdagen


Samen met 6 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar leer je omgaan met pony's en hoe je een pony moet verzorgen. Tevens gaan we de pony's poetsen, pimpen en spelletjes doen, zoals een voetbalspel, of tikspel.


De kinderen leren spelenderwijs om te gaan met de pony's, dmv samen te werken komt het sociale element tussen de kinderen ook aanbod. De kinderen werken in tweetallen met één pony. we gaan ook naar buiten de natuur in. Met slecht weer verzetten we de les.

Voor meer informatie over de datums, kun je mij mailen.


We hebben van begin april tot en met de zomervakantie ongeveer 8 lessen om de week en van september tot de herfstvakantie 4 lessen om de de week


De pony ontdekkingsdagen zijn op:


  • maandag en vrijdagmiddag van 15.00-16.30 in groepjes van 6 kinderen
  • woensdagmiddag van 14.30 - 16.00, in groepjes van 6 kinderen


De kosten zijn 22,50 euro per les voor maandag, vrijdag en de woensdagen.