Spelend Bewegen
  
   
      

            Activiteiten met pony's  


   Het begeleiden van kinderen met behulp van pony's, om weer lekker in je vel te zitten.

Bewezen is dat de combinatie van kinderen en paarden een positieve invloed heeft op het kind. In de persoonlijke begeleiding ga ik uit van wat het kind wel kan, dat is de basis. Op een plezierige manier werk ik samen met kind en pony aan:

 

  • zelfvertrouwen
  • zelfstandigheid
  • concentratie         
  • evenwicht
  • (faal)angst
  • motorische beperkingen

De activiteiten met de pony's vinden plaats in de natuur van  Heeze aan de Zegge 18. Kinderen zijn welkom in de leeftijd vanaf  5 tot 12 jaar die extra begeleiding nodig hebben. Veiligheid staat voorop! 


 
Samen met mijn pony's komen we door middel van oefeningen op of naast het pony, tot verbetering op het gebied van meer (zelf)vertrouwen, concentratie, social e of evenwichtsproblemen, of een motorische achterst and. Dit gebeurt door een spelvorm, wandelen en poetsen met de pony. En daarnaast doen we ook evenwichtsoefeningen op de rug van het pony.


Samen kunnen we de doelen aanpassen en bespreken.

Het is géén paardrijles!

Paardenbegeleiding is op afspraak

een sessie van 1 uur kost 50 euro 


 

 


 


 


   Op maandag, woensdag en vrijdag  zijn er: Pony ontdekkingsdagen "

Samen met 6 kinderen leren omgaan met pony's en hoe je een pony moet verzorgen. Tevens gaan we de pony's poetsen, pimpen en spelletjes doen, zoals een voetbalspel, of tikspel.

De kinderen leren spelenderwijs om te gaan met de pony's, dmv samen te werken komt het sociale element tussen de kinderen ook aanbod. De kinderen werken in tweetallen met één pony. we gaan ook naar buiten de natuur in. Met slecht weer verzetten we de les.

Voor meer informatie over de datums, kun je mij mailen. 

We hebben van eind maart tot en met de zomervakantie 8 lessen om de week en van september tot de herfstvakantie 4 lessen om de de week


De pony ontdekkingsdagen zijn op:

  • maandag en vrijdagmiddag van 15.00-16.30 in groepjes van 6 kinderen
  • woensdagmiddag van 14.30 - 16.00, in groepjes van 6  kinderen

 De kosten zijn 15 euro  per les voor maandag, vrijdag en de woensdagen.