SPELEND BEWEGEN               

                    .

 

Activiteiten met pony's  


Het begeleiden van kinderen met behulp van pony's

Bewezen is dat de combinatie van kinderen en paarden een positieve invloed heeft op het kind. In de persoonlijke begeleiding ga ik uit van wat het kind  wel kan, dat is de basis. Op een plezierige manier werk ik samen met kind en paard aan:

  • zelfvertrouwen
  • zelfstandigheid
  • concentratie         
  • evenwicht
  • (faal)angst
  • motorische beperkingen

De activiteiten met de paarden vinden plaats in de natuur van Riel, de Gijzenrooise Zegge in Geldrop. Kinderen zijn welkom in de leeftijd vanaf  5 tot 12 jaar die extra begeleiding nodig hebben. Veiligheid staat voorop! In overleg kan ook met oudere kinderen worden gewerkt.

Samen met mijn paarden komen we door middel van oefeningen op of naast het paard, tot verbetering op het gebied van meer (zelf)vertrouwen, concentratie, sociale of evenwichtsproblemen, of een motorische achterstand. Dit gebeurt door een spelvorm, wandelen en poetsen met de paarden. En daarnaast doen we ook evenwichtsoefeningen op de rug van het paard.


Samen kunnen we de doelen aanpassen en bespreken.

Het is géén paardrijles!

Paardenbegeleiding is op afspraak

een sessie van 1 uur kost 45 euro


 


 

 


 


 


             Op maandag, woensdag en vrijdag zijn er

                       "  Pony ontdekkingsdagen "

Samen met 6 kinderen leren omgaan met pony's en hoe je een pony moet verzorgen.Tevens gaan we de pony's poetsen, pimpen en spelletjes doen, zoals een voetbalspel, of tikspel.

De kinderen leren spelenderwijs om te gaan met de pony's, dmv samen te werken komt het sociale element tussen de kinderen ook aanbod.De kinderen werken in tweetallen met één pony. we gaan ook naar buiten de natuur in . Met slecht weer verzetten we de les.

De exacte data voor de pony ontdekkingsdagen laten we nog weten.


De pony ontdekkingsdagen duren anderhalf uur voor 14 euro pp